Hogyan írjunk erotikus történetet?

BeccapriorEgyébLeave a Comment

Még mielőtt bárki is beleélné magát, hogy itt fogja elolvasni a pornóírás 1×1-ét, el kell mondanom, hogy fogalmam sincs a válaszokról…
Egy valamit tudok, hogy az erotikus tartalom megfogalmazása ezerszer nehezebb egy történelmi regény, vagy akár egy sci-fi megírásánál, mert ott vagy a tényekre hagyatkozol, vagy a fantáziádra, míg a szerelmi jeleneteknél egyik sem elegendő.
Szexet írni nagyon nehéz. Mindenkinek más az ingerküszöb, és ahogy otthon, a hálószobában is bennfentes kifejezéseket használunk – mert bár a magyar nyelv az egyik legválasztékosabb a világon, a szexuális tartalomhoz kellene bele még néhány kifejezés –, ugyanúgy szeretnénk viszontlátni a könyvek oldalin is. Csakhogy, a magyarban kétféle kifejezés van a nemi szervekre: az egyik csoport orvosi szakszövegekbe illik, a másik pedig szleng vagy ocsmány, netalán becézgető, nevetséges forma.
Úgyhogy ott ülsz, írnál valami ütőset, de rá kell jönnöd, hogy ez sokkal nehezebb, mint gyufából  kirakni a Parlamentet.
Aztán szépen lassan megtalálod a saját hangodat, kiselejtezed az általad használhatatlannak tűnő kifejezéseket, és megtalálod azokat, amikkel talán közvetíteni tudod a szenvedélyt és az érzékiséget.
Nagyon lutri a dolog, és csak az olvasók visszajelzései alapján fog kiderülni, sikerült-e megtalálnod az arany középutat. Ha nem, akkor vagy nevetséges, vagy gusztustalan lesz a szexjelenet, de van valami, amit még rosszabbnak érzek:  csak érzéketlen leírása lesz az aktusnak, amire kár papírt pazarolni, hisz aki erre vágyik, az élete végéig nézhet ingyenpornót a neten.
Így hát, ha van bátorságod és belefogsz, szívből kívánom, hogy azoktól kapj először visszajelzést, akik nem prűdek, nem csak bántani akarnak – míg otthon titokban ilyesmit olvasnak a telefonjukon –, és  soha ne hagyd, hogy elvegyék a kedvedet! Az emberek legősibb titka az érzékiség, és szeretik is minden formában, csak nem biztos, hogy épp abban a korban élünk, mikor ezt ki is merik nyilvánítani.