Gyakran ismételt kérdések

BeccapriorEgyébLeave a Comment

GYIK

Gondoltam, áldozok egy blogbejegyzést arra, hogy megválaszoljam azokat a kérdéseket, amit szinte naponta megkapok. Hátha másokban is felmerülnek, csak nem merik megkérdezni, vagy annyira nem mozgatja őket a dolog, hogy megkeressenek vele…

1. Miért írsz pornót?
Mert én is szeretem az erotikus irodalmat, és mert nem esik nehezemre. Sok író talán azért fél tőle, mert az emberek a szexjeleneteket kritizálják legjobban. Szerencse, hogy én nem vagyok író, csak hobbifirkász. 🙂

2. Miért melegpornót írsz?
Mert belefáradtam a sok, számomra teljesen egyforma, hetero történetbe, és már nem tudok elolvasni egy újabb vámpíros-vérfarkasos; nyomi, szürke lány vs milliomos szépfiú sztorit. Valami mást akartam.

3. Miért nem leszbikusat írsz?
A női karakterek nagyon távol állnak tőlem. A barátnőm azt mondta, A tanítvány legférfiasabb szereplője Teddy, aki amúgy lány. Mint hetero nő, nem is tudnék hitelesen írni két lányról (szexet sem), mert valamiért nem tudom magam beleélni. Lehet, hogy lélekben meleg pasi vagyok, de az sokkal könnyebben megy nekem.

4. Miért nem lehet kapni a könyveidet könyvesboltokban?
Erről is könyvet tudnék írni, ami fröcsögne a mocsoktól, a trágár szavaktól, és valószínűleg háromszor kapnék közben gutaütést. A magyar könyvpiac egy vicc, a monopolhelyzetben lévő könyvesházak territóriuma, ahol senki sem érvényesülhet, akinek nem sikerül beleférnie a dobozba, amit rá akarnak szabni, vagy akinek nincs ismeretsége, amit kihasználhatna. Az olvasói igények senkit nem érdekelnek, a kezdő írók se igazán, és a hazai homofób közeg sem kedvez a dolognak. Talán majd egyszer…

5. Miért nők olvasnak melegpornót?
Mert érdekli őket. A Pornhub felmérése szerint, a női felhasználók között a második legkeresettebb téma a melegpornó (2015-ös adat), és a visszajelzések alapján azt gondolom, a hetero nők közül azok, akik nem magukat akarják beleképzelni a szerencsétlen, huszonévesen is szűz lány szerepébe, szívesen kalandoznak más területekre is. Valamiért mégis mindenki azt emlegeti, hogy az érzelmi szál fogja meg a könyveimben. Nem tudom, mitől működik, de lényeg, hogy nagy hangsúlyt fektetek rá.

6. A pornóolvasástól nem sérülnek a gyerekek?
NEM! Ha valaki veszi a fáradtságot, és kicsit utánaolvas a dolognak, hamar rá fog jönni, hogy semmi sem ártalmas, amit olvas a gyerek – kivéve, ha az öngyilkosság vagy egyéb hasonló dolog érdekli komolyan –, mert a saját agya szelektálja a beérkező információkat, és azokat dolgozza fel belőle, ami az érzelmi fejlődéséhez szükséges. Ha épp az erotika kelti fel az érdeklődését, hagyni kell, sőt, örülni annak, ha olvassa és nem nézi, mert a vizuális ingereket nem tudja megszűrni az agy, és ha sokat néz pornót, akkor a valóság túl szürkének, túl macerásnak és túl selejtesnek fog tűnni. A pornóra végzett önkielégítés pedig sokaknál csökkenti az orgazmus-készséget – fiúknál erekciós problémákat is okozhat. Az olvasott erotikáról azt mondják, inkább segít abban, hogy a saját fantáziánk segítségével könnyebben jussunk el az orgazmusig.

7. Mit szólnak a barátaid, a családod ahhoz, hogy melegpornót írsz?
Bármilyen meglepő, szinte mindenki (aki fontos nekem), elfogadja a dolgot. Persze, nyilván őket is meglepi a dolog, de aki ismer, azt mondja, simán belefér a habitusomba. Könnyen és nyíltan tudok beszélni bármiről, beleértve a szexualitást is, ezért számomra nem olyan nagy dolog, ha le is írom.

8. Nem érzed úgy, hogy már mindent leírtál a témában? Nem okoz nehézséget mindig újszerű szexjelenetet írni?
Ahogy egy jó házasságban, úgy az írásban is szükség van megújulásra, de mivel a történetek szereplői nem ugyanazok – más dolgok mozgatják őket, másképp látják egymást –, így nekem is könnyebb. A pornórendezőknek nehezebb dolguk van. Én bármit elképzelhetek és megírhatok, a lényeg, hogy érzelmi töltete legyen. Persze, erről inkább az olvasóim tudnának érdemben nyilatkozni, de még senki nem reklamált, hogy unná az erotikus részeket.

9. Milyen terveid vannak a jövőben?
Írom A tanítvány harmadik kötetét, és a fejemben már körvonalazódik egy másik könyv is. Nem igazán tervezek előre, ami az írást illeti, mert az életem többi vonatkozásában most nagy kihívások elé nézek. Az írás nekem szerelem, a kikapcsolódás legnemesebb formája, és bármikor szívesen foglalkozom vele. Remélem, az olvasóim kitartanak mellettem, és akkor biztosan lesz elég inspirációm ahhoz, hogy erre áldozzam az éjszakáimat! 🙂